Szczegóły
Porcje
5
Czas
45 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
trudny
Składniki
½ kg wołowiny bez kości
5 dkg wędzonego boczku
2 ogórki kiszone
2 cebule
3 łyżki musztardy
oliwa do smażenia
sól, pieprz, papryka
- Wołowinę pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem.
- Dodać sól, pieprz i paprykę.
- Mięso posmarować z jednej strony musztardą.
- Na środek położyć paseczek ogórka kiszonego, paseczek boczku i piórko cebuli, całość ściśle zwinąć w rulon.
- Roladki wołowe zabezpieczyć przed rozwijaniem się spinając ją wykałaczką.
- Gotowe roladki obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, dolać wody i dusić około godziny.
- Sos doprawić do smaku i gotowe.
- Możemy do gorącego sosu dodać skórkę od chleba dzięki czemu będzie bardziej gęsty.