Roladki wołowe

Roladki wołowe

Szczegóły

Porcje

5

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

trudny

Składniki

  • ½ kg wołowiny bez kości

  • 5 dkg wędzonego boczku

  • 2 ogórki kiszone

  • 2 cebule

  • 3 łyżki musztardy

  • oliwa do smażenia

  • sól, pieprz, papryka

Roladki wołowe to delikatna, krucha propozycja dla wszystkich mięsożerców. Podajemy je z ziemniakami, frytkami lub makaronem jako dodatek zestaw surówek.
  1. Wołowinę pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem.
  2. Dodać sól, pieprz i paprykę.
  3. Mięso posmarować z jednej strony musztardą.
  4. Na środek położyć paseczek ogórka kiszonego, paseczek boczku i piórko cebuli, całość ściśle zwinąć w rulon.
  5. Roladki wołowe zabezpieczyć przed rozwijaniem się spinając ją wykałaczką.
  6. Gotowe roladki obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, dolać wody i dusić około godziny.
  7. Sos doprawić do smaku i gotowe.
  8. Możemy do gorącego sosu dodać skórkę od chleba dzięki czemu będzie bardziej gęsty.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.