Morszczuk smażony w panierce

Szczegóły

Porcje

1

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka mrożonego morszczuka lub świeżego

  • 3 łyżki mąki pszennej

  • 1 Sztuka jajek

  • 3 łyżki bułki tartej

  • 2 łyżki oliwy

  • sól, pieprz, sok z cytryny

  1. Jeśli posiadamy mrożoną rybę to należy ją najpierw rozmrozić, aby woda odciekła, osuszyć na ręczniczku papierowym rybę,
  2. Posypać ją z obydwu stron solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  3. Obtoczyć rybę w mące, po czym wymoczyć rybę w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie do zarumienienia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.