Ryż z jabłkiem i cynamonem

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 0,5 szklanek białego ryżu

  • 1 Sztuka jabłek

  • 4 łyżeczki cukru kryształ

  • 2 łyżeczki cynamonu

  • łyżeczka masła

  1. Ryż ugotować. Wydzielić pół woreczka.
  2. Jabłko obrać ze skóry i utrzeć na tarce z grubymi oczkami. Starte jabłko i pół woreczka ugotowanego ryżu wymieszać w miseczce.
  3. Dodać cukier do smaku i cynamon.
  4. Wymieszać.
Przepis przydaje się głównie wtedy, gdy nie ma co zrobić z połową woreczka ryżu pozostałą z obiadu. Jest wtedy idealną przekąską na podwieczorek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.