Sałatka brokułowa z migdałami

Szczegóły

Porcje

2

Czas

Godzina

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka brokułu

  • 1 Sztuka pora

  • 2 sztuki ząbków czosnku

  • 200 gram kukurydzy z puszki

  • 150 gram sera feta

  • 150 gram migdałów łuskanych

  • 3 łyżki oliwy

  1. Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem.
  2. Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź prażone na patelni).
  3. Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.