Sałatka z łososiem, fetą i kaszą to pyszna, lekka sałatka

Sałatka z łososiem, fetą i kaszą

Szczegóły

Porcje

1

Czas

30 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 3 łyżki kaszy jęczmiennej

  • 150 g rukoli

  • 50 g łososia wędzonego

  • 30 g fety

  • garść orzechów nerkowców

  • łyżka oliwy

  • garść ulubionych kiełków (ja używam kiełków brokuła lub rzodkiewki)

  • szczypta pieprzu, soli

Sałatka z łososiem, fetą i kaszą to pyszna, lekka potrawa, którą wymyśliłam pewnego dnia, kiedy ugotowałam za dużo kaszy do obiadu. Dzięki dodatkowi kaszy jęczmiennej będziemy syci dłużej i nie będziemy mieli ochoty na dodatkowe podjadanie.
  1. Ugotuj kaszę jęczmienną według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pokrój łososia na mniejsze plasterki i pokrój fetę w kostkę.
  3. Ostudź kaszę i wymieszaj w misce wszystkie składniki.
  4. Podawaj sałatkę z chlebem pełnoziarnistym.
Smacznego! Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.