Sałatka z rukolą, fetą i pomidorami

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 sztuki pomidora

  • pół ogórka zielonego

  • 2 łyżki oliwy

  • 2 łyżki oregano

  • 2 plastry gram sera feta

  • ćwierć sztuki sałaty lodowej

  • 100 gram rukoli

  1. Należy umyć wszystkie warzywa, pomidora sparzyć i obrać ze skórki.
  2. Pokroić pomidora, ogórka w kosteczkę.
  3. Porwać sałatę lodową na kawałki, pokroić także fetę na kosteczkę.
  4. Włożyć wszystko do miseczki, dodać rukolę i oregano.
  5. Wymieszać wszystko. Polać oliwą.
Gotową sałatkę można podawać do grilla. Wyśmienita!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.