Sałatka ze smażonym indykiem w lubczyku, mozzarellą i pomidorami

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka sałaty lodowej

  • 1 Sztuka Sałata strzępiasta

  • 1 Sztuka pomidora

  • 300 gram indyka

  • 50 gram sera Mozzarella

  • 1 Łyżeczka Lubczyk

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 3 łyżki oliwy

  1. Umyć sałaty i porwać je na drobne kawałeczki.
  2. Pokroić pomidory oraz ser mozzarella na kostkę.
  3. Indyka umyć oraz pokroić go na kawałeczki.
  4. Obtoczyć indyka w soli, pieprzu oraz lubczyku.
  5. Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie smażyć indyka, mieszając aż mięso przestanie być surowe. Następnie je ostudzić.
  6. Połączyć w misce wszystkie składniki.
Sałatkę można podawać z grzankami lub bagietką z masłem czosnkowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.