Szczegóły
Porcje
2
Czas
30 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
łatwy
Składniki
0,5 sztuki szparagów zielonych
2 sztuki jajek
0,2 sztuki główki sałaty
0,3 sztuki natki pietruszki – pęczek
1 Łyżka oliwy
0,5 sztuki cytryn
1 Łyżka ziela prowansalskiego
- Ugotuj jajka na twardo, wystarczy około 10 minut od zagotowania wody.
- Szparagi pokrój na mniejsze części i odrzuć zdrewniałe końcówki. Gotuj pod przykryciem w lekko osolonej i osłodzonej wodzie przez około 20 minut.
- Posiekaj natkę pietruszki.
- Jajka pokrój w kostkę i wymieszaj z odsączonymi szparagami oraz natką pietruszki.
- Sałatkę polej oliwa i sokiem z cytryny oraz posyp ziołami prowansalskimi i wymieszaj.