Tag: natka pietruszki

Zielona fasolka z paluszkami krabowymi
Sałatki

Zielona fasolka i paluszki krabowe

Odpoczynek od zielonej sałaty, pomidorów i zielonych ogórków w sałatce! Uwaga, porcja spora 😉 W tym przepisie znajdziesz połączenie jakie stanowią paluszki krabowe i zielona fasolka. Dodatkowo mnóstwo naci pietruszki, odrobina papryki i cebulki 🙂 Smakowitości! Ugotuj dwie garści zielonej fasolki Pokrój paluszki krabowe, paprykę oraz cebulę, wrzuć do miski Dodaj pokrojoną drobną pietruszkę i […]

koreczki idealne na domówkę
Przekąski

Koreczki idealne na domówkę

Przedstawiam koreczki idealne na domówkę, które będą wspaniale zdobić stół i zasmakują Twoim gościom. Warto przygotować różne warianty koreczków, aby każdy znalazł coś dla siebie. Przekrój pomidorki na połowy Pokrój paprykę i ogórki na paseczki Zawijaj ogórka w szynkę i nabij je na wykałaczkę, w ten sposób, aby koniec szynki był od góry (dzięki temu […]

Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką
Obiady

Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką

Kotleciki drobiowe z cebulą i pietruszką doskonale smakują z ziemniakami oraz kiszonymi ogórkami. Można serwować je z musztardą. Do kotlecików drobiowych z cebulą i pietruszką najlepiej kupić już w sklepie zmielone piersi z kurczaka, jeśli w domu nie posiadamy maszynki. Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie. Do miski dodać mielone mięso oraz posiekaną pietruszkę, rozbite […]

Kurczak smażony w czosnku i pietruszce
Obiady

Kurczak smażony w czosnku i pietruszce

Kurczak smażony w czosnku i pietruszce to całkiem lekkie danie, dla osób lubiących czosnek. Lubię podawać to danie z fasolką i kaszą jęczmienną, ale równie dobrze będzie się komponowało z ziemniakami. Myjemy pierś z kurczaka, i tniemy ją na mniejsze kawałki, Siekamy drobno natkę pietruszki oraz obrane ząbki czosnku, Obtaczamy kurczaka w czosnku, pietruszce, soli oraz pieprzu, […]

Obiady

Kotleciki z mielonej wołowiny z cebulą oraz pietruszką

Do kotletów najlepiej kupić już w sklepie mieloną wołowinę, jeśli w domu nie posiadamy maszynki. Pokroić cebulę, następnie zeszklić ją na rozgrzanej oliwie. Do miski dodać zmieloną wołowinę oraz posiekaną pietruszkę, rozbite jajko oraz cebulkę z patelni. Dodać soli oraz pieprzu, a następnie ugnieść całość ręcznie i formować okrągłe kotlety. Smażyć kotlety po 5 minut […]

Przekąski, Śniadania

Zapiekane parówki z chrzanem, żółtym serem, papryką oraz jajkiem

Pokroić parówki w talarki. Pokroić żółty ser oraz paprykę w kostkę. W naczyniach żaroodpornych układać warstwowo, najpierw parówki, potem chrzan, żółty ser oraz paprykę. Na wierzchu rozbić jajko. Można je wymieszać, bądź po prostu rozbić i zapiec jak jajko sadzone. Wedle uznania. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 150 stopni na około 20 minut do ścięcia […]

Obiady

Kokardki z indykiem w sosie szpinakowo-ziołowym

Najpierw należy ugotować makaron według zaleceń na opakowaniu na sposób al dente. Umyć pierś z indyka, poodkrawać tłuste części i kostki, posypać solą i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące. Pokroić w kostkę cebule, a następnie zeszklić ja na rozgrzanej oliwie. Dodać na patelnie szpinak, może być mrożony brykiet, rozpuścić go. Dodać następnie mięso i […]