Do przygotowania barszczu najlepiej wyposażyć się w rękawiczki, aby nie pobrudzić rąk. Umyć i obrać buraki, a następnie pokroić je […]
Tag: włoszczyzna
Zupa grochowa na wędzonce
Jeśli zależy nam na czasie, najlepiej użyć łuskanego na połówki grochu, wtedy nie trzeba go zamoczyć dzień wcześniej w wodzie. […]
Botwinka
Ugotować wywar mięsno-jarzynowy: Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć porcje rosołową, warzywa i przyprawy i gotować około godziny do […]
Zupa krem ze szparagów zielonych
Umyć szparagi i odkroić ich zdrewniałe końcówki. Następnie odkroić ich główki. Główki zblanszować (zamoczyć na kilka minut we wrzątku), następnie […]
Kurczak duszony w warzywach
Umyć mięso oraz poprzecinać je poprzecznie, a następnie rozbić tłuczkiem. Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić piersi na patelnie. Smażyć […]
Pomidorowa domowa
Ugotować wywar mięsno-jarzynowy. Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć porcje rosołową, warzywa i przyprawy i gotować około godziny do […]
Karp w galarecie
Obrać warzywa, a karpia dokładnie umyć. Włożyć do garnka warzywa, zalać wodą i ugotować wywar. Włożyć następnie do niego pokrojonego […]
Grzybowa z suszonych grzybów
Namoczyć grzyby na jakieś dwie godziny, i ugotować je w ten wodzie. Gotować je około 20-30 minut. Odcedzone grzyby pokroić […]