Ugotować wywar, dodać ryż, obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki i obraną i pokrojoną w talarki marchewkę i pietruszkę. Gotować […]
Tag: włoszczyzna
Duszone warzywa po Turecku
W ramach przygotowań do tego rocznego wyjazdu do Turcji, postanowiłam spróbować przygotować parę tureckich potraw 🙂 Jedną z nich są […]
Zupa ogórkowa
Obrać i pokroić w kosteczkę ziemniaki. Ogórki zetrzeć na tarce (bez skórek jeśli ich nie lubimy). Do garnka wlać wodę […]
Biały barszcz
Wlać do garnka wodę, dodać boczek, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie. Ugotować wywar na wędzonce. Dodać następnie rozgnieciony czosnek, […]
Udka z warzywami
Rozgrzać oliwę na patelni. Umyć mięso i wrzucić je na patelnie. Smażyć do zarumienienia. Obrać i pokroić marchewkę i pietruszkę, […]
Grochówka
W jednym garnku ugotować groch łuskany. Uwaga kipi po zagotowaniu, dlatego trzeba skręcić gaz i mieszać. Gotować około 30 minut, […]
Kapuśniak
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, Wlać do garnka wodę, dodać ziemniaki oraz pokrojoną włoszczyznę i porcję rosołową, gotować do miękkości […]
Barszcz czerwony wg Babci
Barszcz czerwony najlepiej smakuję jesienią ze świeżych buraków, ale lubię go przygotowywać przez cały rok. Polecam wszystkim ZUPOżercom i nie […]