Śledź SALSA

Szczegóły

Porcje

4

Czas

45 minut

Kaloryczność

wysoka

Trudność

trudny

Składniki

  • 0,5 kilogram śledzia

  • 3 łyżki cukru kryształ

  • 3 sztuki cebuli

  • 2 sztuki marchewki

  • 0,3 szklanek oliwy

  • 0,5 szklanek przecieru pomidorowego

  • 0,25 szklanek octu winnego

  1. Całe płaty śledzi moczyć w zimnej wodzie w misce około 2 godzin, aby ryba nie była zbyt słona.
  2. Umyć śledzie i pokroić je w kawałki.
  3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać marchewkę startą na dużych oczkach i dusić razem z cebulą.
  4. Dodać cukier, ocet oraz koncentrat. Dusić jeszcze chwilę.
  5. Po przestygnięciu wymieszać ze śledziami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.