Smażona wątróbka drobiowa

Szczegóły

Porcje

2

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 30 dekagram wątróbki drobiowej

  • 0,3 szklanek mąki pszennej

  • 1 Sztuka cebuli

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 Łyżeczka soli

  1. Umyć wątróbkę dokładnie, obtoczyć w mące.
  2. Rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę.
  3. Dodać wątróbkę i smażyć po 4 minuty z każdej strony.
  4. Posolić dopiero po usmażeniu, gdyż jak się posoli wcześniej to stwardnieje.
Można podawać np. z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.