Sos kurkowy

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 500 gram grzybów kurek

  • 4 łyżki śmietany 18%

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 1 Sztuka cebuli

  • 2 łyżki masła

  • 1 Łyżka mąki pszennej

  1. Umyć grzyby.
  2. Na maśle podsmażyć cebulkę, dodać na patelnie kurki.
  3. Smażyć grzyby około 15 minut, od czasu do czasu mieszać, dodać sól, pieprz.
  4. Jeśli stanie się sos zbyt gęsty można dodać wody. Doprowadzić wtedy do wrzenia.
  5. Zagęścić następnie sos śmietaną oraz mąką.
Sos gotowy 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.