Spaghetti

Szczegóły

Porcje

4

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

wysoka

Trudność

łatwy

Składniki

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 1 Sztuka papryki

  • 2 łyżki oliwy

  • 2 szklanek przecieru pomidorowego

  • 1 Łyżka bazylii

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka ziarenek smaku

  • 0,5 łyżeczki przyprawy chili

  • 100 gram sera Gouda

  • 300 gram makaronu spaghetti

  • 2 sztuki piersi z kurczaka

  1. Należy 3 ząbki czosnku przecisnąć przez wyciskarkę i pokroić na kostkę paprykę, przesmażyć je na patelni z rozgrzaną oliwą.
  2. Dodać mielone piersi z kurczaka lub pokrojone w malutką kosteczkę.
  3. W misce rozdziabać widelcem przecier lub pomidory z dwóch puszek, dodać bazylię, pieprz sól, ziarenka smaku oraz przyprawę chili. Tak przygotowany sos wlać na patelnie, z przesmażonym czosnkiem.
  4. Dusić aż do uzyskania gęstej konsystencji. Sos jest już gotowy.
  5. Następnie na tarce zetrzeć ser. Do posypania spaghetti. Makaron do spaghetti ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.