Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki idealna do grilla

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki idealna do grilla

Szczegóły

Porcje

5

Czas

15 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • Pół kapusty pekińskiej

  • 1 jabłko

  • 2 marchewki

  • łyżeczka oliwy

  • pół łyżeczki cukru

  • szczypta kwasku cytrynowego

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki jest idealna do grillowanych potraw, ale również świetnie nada się do niedzielnego obiadu. Jest ona lekką, pyszną warzywną propozycją, która nada świeżości potrawie, do której jest serwowana.
  1. Kapustę pekińską umyć i drobno pokroić,
  2. Posolić i przycisnąć talerzykiem i odstawić na pół godziny,  aby zmiękła,
  3. Dodać starte na grubych oczkach jabłko i marchewkę.
  4. Dodać pół łyżeczki cukru i szczyptę kwasku cytrynowego, aby nie ciemniało jabłko.
  5. Dodać łyżeczkę oliwy, wymieszać całość.

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.