Szaszłyki drobiowe z papryką i ziemniakami

Szaszłyki drobiowe z papryką i ziemniakami

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

średni

Składniki

  • 1 Sztuka piersi z kurczaka

  • 1 Sztuka papryki

  • 100 gram koktajlowych pomidorków

  • 4 sztuki ziemniaków

  • 1 Łyżeczka oliwy

  • 1 Łyżeczka curry

  • 1 Sztuka cebuli

  • 0,5 łyżeczki soli

Szaszłyki drobiowe z papryką i ziemniakami możemy przyrządzić zarówno na grillu i w piekarniku. Odpoczynek od tradycyjnego wydania ziemniaków. Polecam! 🙂
  1. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, następnie gotuj je przez 15 minut, aby nie były zbyt miękkie, bo będą się rozpadały podczas nabijania.
  2. W tym czasie umyj i pokrój w kostkę pierś z kurczaka, a następnie oprósz ją w przyprawie curry i soli.
  3. Pokrój paprykę i cebulę w kostkę.
  4. Nabijaj po kolei wszystkie składniki na szpikulce lub patyczki do szaszłyków.
  5. Zapiecz szaszłyki drobiowe z papryką i ziemniakami w piekarniku przez 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni lub 170 stopni z włączonym termoobiegiem lub grilluj je około 20 minut na grillu, obracając je na ruszcie.
Podawaj szaszłyki drobiowe z papryką i ziemniakami z surówką lub sałatką. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.