Szczegóły
Porcje
2
Czas
45 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
średni
Składniki
1 Sztuka piersi z kurczaka
1 Sztuka papryki
100 gram koktajlowych pomidorków
4 sztuki ziemniaków
1 Łyżeczka oliwy
1 Łyżeczka curry
1 Sztuka cebuli
0,5 łyżeczki soli
- Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę, następnie gotuj je przez 15 minut, aby nie były zbyt miękkie, bo będą się rozpadały podczas nabijania.
- W tym czasie umyj i pokrój w kostkę pierś z kurczaka, a następnie oprósz ją w przyprawie curry i soli.
- Pokrój paprykę i cebulę w kostkę.
- Nabijaj po kolei wszystkie składniki na szpikulce lub patyczki do szaszłyków.
- Zapiecz szaszłyki drobiowe z papryką i ziemniakami w piekarniku przez 20 – 25 minut w temperaturze 180 stopni lub 170 stopni z włączonym termoobiegiem lub grilluj je około 20 minut na grillu, obracając je na ruszcie.