Szaszłyki z boczkiem i śliwką z grilla

Szczegóły

Porcje

2

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 1 Sztuka piersi z kurczaka

  • 100 gram koktajlowych pomidorków

  • 50 gram śliwek suszonych

  • 50 gram boczku wieprzowego

  • 1 Sztuka cebuli

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 1 Łyżeczka przyprawy do grilla

  • 3 łyżki oliwy

  • 1 Łyżeczka soli

  • 2 łyżki musztardy

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  1. Wymieszać w misce pieprz, musztardę, sól, oliwę, przyprawę do grilla oraz przeciśnięty czosnek.
  2. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki oraz wymieszać w marynacie i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
  3. Umyć pomidorki, cebulę pokroić na ćwiartki.
  4. Nabijać na patyczki do szaszłyczków: kolejno kurczaka, pomidorka, cebulę, śliwkę zawiniętą w plasterek boczku.
  5. Grillować około 20-30 minut, obracając podczas grillowania.

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.