Szczegóły
Porcje
2
Czas
1,5 godziny
Kaloryczność
średnia
Trudność
średni
Składniki
1 Sztuka piersi z kurczaka
1 Sztuka papryki
1 Sztuka papryki żółtej
50 gram koktajlowych pomidorków
1 Sztuka cebuli
3 łyżki oliwy
3 sztuki ząbków czosnku
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżki przyprawy do grilla
2 łyżeczki pieprzu
3 łyżki musztardy
2 łyżki ketchupu pikantnego
- Wymieszać w misce oliwę, przeciśnięty czosnek, sól, przyprawy, musztardę i ketchup.
- Umytą i pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka wymieszać w tak przygotowanej bejcy i odłożyć na kilka godzin do lodówki.
- Umyć i oczyścić paprykę i pokroić w dużą kostkę, cebulę pokroić na ćwiartki.
- Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno: kawałek piersi, paprykę, cebulę, pomidor, mięso, paprykę itd.
- Grillować około 20-30 minut, obracając podczas grillowania.