Szaszłyki z grilla z kurczakiem w marynacie

Szczegóły

Porcje

2

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 1 Sztuka piersi z kurczaka

  • 1 Sztuka papryki

  • 1 Sztuka papryki żółtej

  • 50 gram koktajlowych pomidorków

  • 1 Sztuka cebuli

  • 3 łyżki oliwy

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 0,5 łyżki przyprawy do grilla

  • 2 łyżeczki pieprzu

  • 3 łyżki musztardy

  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

  1. Wymieszać w misce oliwę, przeciśnięty czosnek, sól, przyprawy, musztardę i ketchup.
  2. Umytą i pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka wymieszać w tak przygotowanej bejcy i odłożyć na kilka godzin do lodówki.
  3. Umyć i oczyścić paprykę i pokroić w dużą kostkę, cebulę pokroić na ćwiartki.
  4. Na patyczki do szaszłyków nabijać kolejno: kawałek piersi, paprykę, cebulę, pomidor, mięso, paprykę itd.
  5. Grillować około 20-30 minut, obracając podczas grillowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.