Szpinak z curry

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 250 gram szpinaku

  • 150 gram serka wiejskiego

  • 50 gram serka topionego

  • 50 gram makaronu penne

  • 0,5 łyżeczki soli

  • 0,5 łyżeczki pieprzu

  • 1 Łyżeczka curry

  1. Ugotować makaron penne (lub jakikolwiek inny).
  2. W międzyczasie na patelnię na małym ogniu wyłożyć mrożony szpinak (bez żadnego tłuszczu) i poczekać aż się odmrozi.
  3. W międzyczasie rozdrabniać go na mniejsze kawałki.
  4. Następnie do szpinaku wrzucić dwa opakowania podłużnego serka topionego.Poczekać, aż się roztopi, co jakiś czas mieszając go ze szpinakiem.
  5. Do wszystkiego dodać 1 serek wiejski. Wszystko wymieszać.
  6. Dodać sól, pieprz i curry do smaku, jak kto lubi.
Ja osobiście lubię, jak jest mocno przyprawione. Tak przyrządzony szpinak wyłożyć na talerzu na wcześniej ugotowany makaron. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.