Szczegóły
Porcje
1
Czas
45 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
250 gram szpinaku
150 gram serka wiejskiego
50 gram serka topionego
50 gram makaronu penne
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 Łyżeczka curry
- Ugotować makaron penne (lub jakikolwiek inny).
- W międzyczasie na patelnię na małym ogniu wyłożyć mrożony szpinak (bez żadnego tłuszczu) i poczekać aż się odmrozi.
- W międzyczasie rozdrabniać go na mniejsze kawałki.
- Następnie do szpinaku wrzucić dwa opakowania podłużnego serka topionego.Poczekać, aż się roztopi, co jakiś czas mieszając go ze szpinakiem.
- Do wszystkiego dodać 1 serek wiejski. Wszystko wymieszać.
- Dodać sól, pieprz i curry do smaku, jak kto lubi.