Tort brzoskwiniowy z galaretką

Tort brzoskwiniowy z galaretką

Szczegóły

Porcje

5

Czas

Godzina

Kaloryczność

wysoka

Trudność

średni

Składniki

  • 3 galaretka brzoskwiniowa

  • Puszka brzoskwiń

  • ½ litra 30 procentowej śmietany

  • 3 jajka

  • ¾ szklanki cukru

  • 1 łyżka wody

  • ½ szklanki mąki

  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej

  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

Tort brzoskwiniowy z galaretką. Dzisiaj polecam uroczy torcik: biszkopt, bita śmietana z galaretką i galaretka z owocami, te trzy warstwy są eksplozją smaku. Tort brzoskwiniowy jest bardzo łatwy w przygotowaniu, mało pracochłonny i nie poświęcimy mu dużo czasu a smakuje wybornie. Polecam wszystkim, smacznego.  

Biszkopt

3 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżka wody ½ szklanki mąki ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane dodając pod koniec cukier. Żółtka wymieszać z łyżką wody dodać do białek. Do przygotowanej masy dodać mąkę i mąkę  ziemniaczana z  proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut.  

Masa

½ litra 30 procentowej śmietany 2 galaretki brzoskwiniowe Rozpuścić galaretki w 2 szklankach gorącej wody. Wymieszać i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Miksować stopniowo dodając tężejącą galaretkę. Wylać masę na biszkopt i wstawić do lodówki.  

Trzecia warstwa

1 galaretka brzoskwiniowa Puszka brzoskwiń Owoce ułożyć na torcie i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki. Tort brzoskwiniowy z galaretką jest gotowy, pięknie wygląda i smakuje bosko. Polecam.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.