Szczegóły
Porcje
4
Czas
45 minut
Kaloryczność
wysoka
Trudność
łatwy
Składniki
4 sztuki udek z kurczaka
2 marchewki
100 g groszku konserwowego
0,5 pietruszki
50 g fasoli strączkowej
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki oliwy
- Rozgrzać oliwę na patelni.
- Umyć mięso i wrzucić je na patelnie. Smażyć do zarumienienia.
- Obrać i pokroić marchewkę i pietruszkę, odsączyć groszek, poodkrawać końcówki fasolki i pokroić ją na mniejsze kawałki.
- Dodać warzywa do mięsa i dusić na małym ogniu pod przykryciem wszystko.
- Warzywa wydadzą wodę, jeśli sos ma być bardziej płynny to dodać wody i dalej dusić, aż do miękkości warzyw.
- Zagęścić sos mąką.