Recenzja książki Wiejskie Specjały-Swojska Kuchnia autorstwa pani Wandy Michalskiej
Wróćmy do naszych kulinarnych korzeni, do kuchni naszych babć i prababć. Potraw pachnących dzieciństwem i cudownymi wspomnieniami.
Dużą przyjemność sprawiło mi ukazanie się, na księgarskich półkach, pozycji Wiejskie Przysmaki. Dzięki niej przeniosłam się do wiejskiej pachnącej kuchni, gdzie babcia karmiła mnie przepysznymi potrawami, za którymi tak bardzo tęskniłam.
Wygląd książki i oprawa
Pozycja przyciąga oko potencjalnego klienta, dobrze wydana na ładnym papierze, oprawa sztywna, niezniszczalna przy wielokrotnym używaniu.
Zdjęcia i fotografie
Widok przedstawionych na zdjęciach potraw jest imponujący, dużą zaletą są też fotografie produktów z których danie jest wykonane. Z kartek książki „patrzą” na nas wspaniałe owoce, warzywa i dodatki, które użyjemy do wykonania potrawy.
Zamieszczone przepisy
Przepisy ujęte są tematycznie o czym dowiadujemy się z profesjonalnie wykonanego spisu treści (zupy, sosy, potrawy mięsne, potrawy z warzyw, ciasta itp.) Dania są łatwe do wykonania, może trochę pracochłonne, ale warto jest poświęcić czas, aby wyczarować coś smakowitego. Ciekawostką są przepisy na różne gatunki samodzielnie wypiekanego chleba. Dowiadujemy się również jak powinna wyglądać nasza spiżarnia.
Ocena książki
Po dokładnym przestudiowaniu pozycji i wypróbowaniu kilku przepisów z całą odpowiedzialnością polecam wszystkim tą pozycję, Jestem przekonana, że rozsmakują się państwo w tradycyjnych potrawach. Spróbujmy czegoś nowego zdrowego i swojskiego.
Życzę wszystkim smacznego!