Szczegóły
Porcje
4
Czas
ponad 2h
Kaloryczność
wysoka
Trudność
średni
Składniki
4 plastry wołowiny
łyżeczka płatków chili
1 papryka czerwona
4 ząbki czosnku
2 łyżki czerwonego wina
2 łyżki oliwy
łyżka oregano
2 ziarenka ziela angielskiego
2 listki laurowe
pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu
- Rozgnieć ziarenka ziela angielskiego.
- Umyj paprykę, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój ją bardzo drobno.
- Obierz i posiekaj bardzo czosnek.
- Połącz w misce wszystkie składniki oraz dokładnie wymieszaj.
- Wymieszaj plastry wołowiny w marynacie.
- Mięso powinno marynować się przynajmniej 6h, można je przygotować dzień wcześniej i marynować całą noc.
- Grillować po 10-15 minut z każdej strony na średnim żarze.