Szczegóły
Porcje
3
Czas
1,5 godziny
Kaloryczność
niska
Trudność
średni
Składniki
400 g wołowiny
2 łyżki Papryka ostra przyprawa
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 Łyżeczka Szałwia
1 Łyżeczka Gorczyca
2 sztuki ząbków czosnku
1 Łyżeczka oregano
1 Łyżeczka przyprawy chili
- Umyć wołowinę i pokroić w poprzek w grube plastry, następnie je rozbić tłuczkiem i naciąć tak, aby powstał grzebień (jak na zdjęciu).
- Czosnek przeciskamy przeciskarką lub bardzo drobno siekamy i mieszamy ze wszystkimi ziołami.
- Odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej przygotować dzień wcześniej przed grillem, aby wołowina przeszła smakiem marynaty.
- Piec wołowinę na rozpalonym grillu po ok 10 minut z każdej strony, czas można skracać lub wydłużać w zależności od tego jak mocno grillowaną lubimy wołowinę.