Wołowina z grilla w ziołowej marynacie.

Wołowina z grilla w marynacie ziołowej

Szczegóły

Porcje

3

Czas

1,5 godziny

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 plastry wołowiny (antrykot, polędwica lub rostbef)

  • 2 łyżeczki mielonego czarny pieprz

  • 1 łyżka kolorowego pieprzu

  • 1 główka czosnku

  • 2 gałązki rozmarynu

Wołowina z grilla w pieprzu i rozmarynie idealna podczas grilla ze znajomymi, doskonale pasuje do czerwonego wytrawnego wina. Skosztujcie ją koniecznie!
  1. Umyć wołowinę, ugnieść je dłonią, oprószamy je roztłuczonymi ziarnami pieprzu kolorowego i pieprzem czarnym.
  2. Układamy na wołowinie posiekany czosnek.
  3. Posypujemy całość rozmarynem.
  4. Następnie odstawiamy wołowinę do lodówki na minimum 4h.
  5. Układamy mięso na rozgrzanym grillu
  6. Grillujemy z każdej strony po około 5 minut, aby było krwiste. Jeśli chcemy bardziej wypieczoną grillujemy odpowiednio dłużej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.