Wołowina z suszonymi owocami

Szczegóły

Porcje

4

Czas

ponad 2h

Kaloryczność

wysoka

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1500 gram mięsa wołowego

  • 4 sztuki cebuli

  • 200 gram suszonych moreli

  • 300 gram suszonych śliwek

  • 100 gram suszonej żurawiny

  • 100 gram oliwy

  • 2 łyżki octu winnego

  • 2 sztuki kostki rosołowej

Rewelacyjne mięsko z suszonymi owocami najlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnku
  1. Dobrej jakości wołowina – pokrojona w plastry, posypujemy tylko pieprzem
  2. Dodajemy pokrojona na plastry cebulę
  3. Polewamy niewielką ilością oleju i dusimy,
  4. Gdy sosik wyparowuje dodajemy wodę, kostkę rosołową i kilka kropel octu winnego,
  5. Później dorzucamy suszone owoce – morele, śliwki i żurawinę
  6. Dusimy wszystko aż mięsko będzie miękkie.
Palce lizać – dajcie znać jak smakowało 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.