Zapiekane jajko z papryką, żółtym serem oraz salami

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • pół papryki

  • 2 sztuki jajek

  • 100 gram salami

  • 100 gram sera Gouda

  • 0,3 sztuki natki pietruszki – pęczek

  1. Pokroić salami, paprykę oraz żółty ser w kostkę.
  2. W naczyniach żaroodpornych układać warstwowo, najpierw paprykę, potem ser oraz salami.
  3. Na wierzchu rozbić jajko.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 150 stopni na około 20 minut do ścięcia białka jajka.
  5. Przyozdobić pietruszką.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *