Zapiekane parówki z chrzanem, żółtym serem, papryką oraz jajkiem

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 sztuki parówek

  • 3 łyżki chrzanu

  • 100 gram sera Gouda

  • 0,3 sztuki papryki

  • 2 sztuki jajek

  • 0,3 sztuki natki pietruszki – pęczek

  1. Pokroić parówki w talarki.
  2. Pokroić żółty ser oraz paprykę w kostkę.
  3. W naczyniach żaroodpornych układać warstwowo, najpierw parówki, potem chrzan, żółty ser oraz paprykę.
  4. Na wierzchu rozbić jajko. Można je wymieszać, bądź po prostu rozbić i zapiec jak jajko sadzone. Wedle uznania.
  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 150 stopni na około 20 minut do ścięcia jajka.
  6. Udekorować natką pietruszką.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *