Zapiekane parówki z chrzanem, żółtym serem, papryką oraz jajkiem

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 2 sztuki parówek

  • 3 łyżki chrzanu

  • 100 gram sera Gouda

  • 0,3 sztuki papryki

  • 2 sztuki jajek

  • 0,3 sztuki natki pietruszki – pęczek

  1. Pokroić parówki w talarki.
  2. Pokroić żółty ser oraz paprykę w kostkę.
  3. W naczyniach żaroodpornych układać warstwowo, najpierw parówki, potem chrzan, żółty ser oraz paprykę.
  4. Na wierzchu rozbić jajko. Można je wymieszać, bądź po prostu rozbić i zapiec jak jajko sadzone. Wedle uznania.
  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 150 stopni na około 20 minut do ścięcia jajka.
  6. Udekorować natką pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.