Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Szczegóły

Porcje

4

Czas

Godzina

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 500g żeberek wieprzowych

  • 2 cebule

  • 1 liść laurowy

  • ziele angielskie

  • olej

  • sól, pieprz

Chciałam zrobić przyjemność mojemu mężowi, Postanowiłam więc przygotować mu pyszne smażone żeberka wieprzowe, a ponieważ jest on drapieżnym mięsożercą to na pewno będzie zadowolony. Pamiętajmy o preferencjach smakowych naszych najbliższych, bo przyjemnie jest patrzeć jak pochłaniają wszystko z talerza i dziękują nam za przygotowany posiłek. To się opłaca zapewniam. Życzę uśmiechu i miłej atmosfery przy rodzinnym stole 🙂
  1. Pokrój żeberka wieprzowe w paski, posól i popieprz do smaku.
  2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
  3. Następnie dodaj żeberka i smaż je z obydwóch stron.
  4. Podlać mięso wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie,
  5. Duś żeberka wieprzowe pod przykryciem około 35 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.