Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Szczegóły

Porcje

4

Czas

Godzina

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 500g żeberek wieprzowych

  • 2 cebule

  • 1 liść laurowy

  • ziele angielskie

  • olej

  • sól, pieprz

Chciałam zrobić przyjemność mojemu mężowi, Postanowiłam więc przygotować mu pyszne smażone żeberka wieprzowe, a ponieważ jest on drapieżnym mięsożercą to na pewno będzie zadowolony. Pamiętajmy o preferencjach smakowych naszych najbliższych, bo przyjemnie jest patrzeć jak pochłaniają wszystko z talerza i dziękują nam za przygotowany posiłek. To się opłaca zapewniam. Życzę uśmiechu i miłej atmosfery przy rodzinnym stole 🙂
  1. Pokrój żeberka wieprzowe w paski, posól i popieprz do smaku.
  2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
  3. Następnie dodaj żeberka i smaż je z obydwóch stron.
  4. Podlać mięso wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie,
  5. Duś żeberka wieprzowe pod przykryciem około 35 minut.

Smacznego!

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *