Składniki
500g żeberek wieprzowych
2 cebule
1 liść laurowy
ziele angielskie
olej
sól, pieprz
Chciałam zrobić przyjemność mojemu mężowi, Postanowiłam więc przygotować mu pyszne smażone
żeberka wieprzowe, a ponieważ jest on drapieżnym mięsożercą to na pewno będzie zadowolony. Pamiętajmy o preferencjach smakowych naszych najbliższych, bo przyjemnie jest patrzeć jak pochłaniają wszystko z talerza i dziękują nam za przygotowany posiłek. To się opłaca zapewniam. Życzę uśmiechu i miłej atmosfery przy rodzinnym stole 🙂
- Pokrój żeberka wieprzowe w paski, posól i popieprz do smaku.
- Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.
- Następnie dodaj żeberka i smaż je z obydwóch stron.
- Podlać mięso wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie,
- Duś żeberka wieprzowe pod przykryciem około 35 minut.
Smacznego!