Ziemniaki z pastą paprykowo-twarogową

Ziemniaki z pastą paprykowo-twarogową

Szczegóły

Porcje

1

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 4 sztuki ziemniaków

  • 150 gram białego sera

  • 1 papryka

  • 1 Łyżka koncentratu pomidorowego

  • 1 Łyżeczka oliwy

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 0,5 Łyżeczki przyprawy ostrej papryki

  • 1 Łyżeczka przyprawy słodkiej papryki

  • 1 Łyżeczka soli

  • 1 Łyżeczka pieprzu

Do ziemniaków z pastą paprykowo-twarogową najlepiej nadają się młode ziemniaczki, można je wtedy zjeść ze skórką. Bardzo lubię ten przepis, bo przypomina mi gzik, który uwielbiam:)
  1. Umyj dokładnie ziemniaki, gdyż nie będą obierane ze skórki i w całości wrzuć do gotującej się wody.
  2. Gotuj około 25 minut, do miękkości.
  3. Wymieszaj twarożek z pokrojoną w drobną kosteczkę papryką, koncentratem, jogurtem oraz oliwą.
  4. Przypraw papryką, solą i pieprzem.
Ugotowane ziemniaki podawaj w mundurkach z pastą paprykowo-twarogową. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.