Szczegóły
Porcje
1
Czas
30 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
trudny
Składniki
4 sztuki ziemniaków
1 sztuk ząbków czosnku
0,2 łyżeczki soli
0,5 pęczka natki pietruszki
2 łyżeczki bazylii
1 Łyżeczka oliwy
4 łyżki musztardy
- Umyć ziemniaczki, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
- Gotować ziemniaki około 5 minut w osolonej wodzie.
- W misce połączyć musztardę (można użyć dwa różne rodzaje musztardy taką z gorczycą i taką bez gorczycy).
- Do miski wrzucić obgotowane ziemniaki i wymieszać w musztardzie.
- Dodać przeciśnięty przez specjalną przeciskarkę lub drobno posiekany czosnek.
- Posolić, popieprzyć, posiekać i dodać pietruszkę oraz bazylię.
- Skropić ziemniaki oliwą.
- Ziemniaki rozłożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekać przez około 35 minut dopóki ziemniaki nie będą miękkie.