Ziemniaki zapiekane w musztardzie

Szczegóły

Porcje

1

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

trudny

Składniki

  • 4 sztuki ziemniaków

  • 1 sztuk ząbków czosnku

  • 0,2 łyżeczki soli

  • 0,5 pęczka natki pietruszki

  • 2 łyżeczki bazylii

  • 1 Łyżeczka oliwy

  • 4 łyżki musztardy

  1. Umyć ziemniaczki, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę.
  2. Gotować ziemniaki około 5 minut w osolonej wodzie.
  3. W misce połączyć musztardę (można użyć dwa różne rodzaje musztardy taką z gorczycą i taką bez gorczycy).
  4. Do miski wrzucić obgotowane ziemniaki i wymieszać w musztardzie.
  5. Dodać przeciśnięty przez specjalną przeciskarkę lub drobno posiekany czosnek.
  6. Posolić, popieprzyć, posiekać i dodać pietruszkę oraz bazylię.
  7. Skropić ziemniaki oliwą.
  8. Ziemniaki rozłożyć na blaszce i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekać przez około 35 minut dopóki ziemniaki nie będą miękkie.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.