Szczegóły
Porcje
4
Czas
30 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
średni
Składniki
1 mała papryczka chili
0,5 kg dyni
200ml wody
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 papryka
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta soli i pieprzu
- Pokrój drobno papryczkę chili i paprykę.
- Obierz dynię, pozbądź się pestek i pokrój ją w kostkę.
- Czosnek, cebulę obierz i drobno pokrój.
- Podsmaż na oliwie z oliwek cebulę i czosnek, dodaj dynię i papryki po kilku minutach i smaż jeszcze kilka minut (Możesz to zrobić od razu w garnku, to będzie mniej rzeczy do zmywania 🙂 )
- Wlej do garnka wodę i zagotuj całość, gotuj jeszcze przez około 5 minut, a następnie miksuj całość aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Gotuj jeszcze zupę przez 5 minut i dopraw ją do smaku solą i pieprzem.