Zupa krem z dyni z cebulą i imbirem

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka dyni

  • 2 sztuki marchewki

  • 4 sztuki cebuli

  • 5 sztuk ziemniaków

  • 0,5 łyżeczki imbiru

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 0,5 łyżeczki soli

Do przepisu najlepiej wybrać niewielką dynię mającą około 1kg.
  1. Wydrążyć dynie z pestek, można je ususzyć i zjeść w późniejszym terminie.
  2. Obrać dynie ze skórki oraz pokroić ją na kawałki i włożyć do garnka.
  3. Obrać ziemniaki, marchewkę, cebulę i pokroić w kostkę i dodać do garnka.
  4. Zalać garnek wodą, posolić i gotować pod przykryciem około pół godziny.
  5. Zmiksować zupę na krem, posolić i dopieprzyć oraz dodać imbir do smaku.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.