Szczegóły
Porcje
4
Czas
30 minut
Kaloryczność
niska
Trudność
łatwy
Składniki
1 Sztuka dyni
2 sztuki marchewki
4 sztuki cebuli
5 sztuk ziemniaków
0,5 łyżeczki imbiru
1 Łyżeczka pieprzu
0,5 łyżeczki soli
- Wydrążyć dynie z pestek, można je ususzyć i zjeść w późniejszym terminie.
- Obrać dynie ze skórki oraz pokroić ją na kawałki i włożyć do garnka.
- Obrać ziemniaki, marchewkę, cebulę i pokroić w kostkę i dodać do garnka.
- Zalać garnek wodą, posolić i gotować pod przykryciem około pół godziny.
- Zmiksować zupę na krem, posolić i dopieprzyć oraz dodać imbir do smaku.
świetny przepis!!! Zupę robi się szybko i do tego jest pyszna!!!! Bardzo się cieszę że udało mi się znaleźć ten przepis 🙂
Cieszę się, że smakowało 🙂