Szczegóły
Porcje
5
Czas
30 minut
Kaloryczność
średnia
Trudność
łatwy
Składniki
5 sztuk ogórka kiszonego
1 Sztuka porcji rosołowej
3 łyżki śmietany 18%
2 marchewki
1 pietruszka
liście pora
5 sztuk ziemniaków
1 Sztuka liści laurowych
3 sztuki ziela angielskiego
1 Łyżeczka soli
1 Łyżeczka pieprzu
- Obrać i pokroić w kosteczkę ziemniaki.
- Ogórki zetrzeć na tarce (bez skórek jeśli ich nie lubimy).
- Do garnka wlać wodę i dodać porcję rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki oraz włoszczyznę.
- Gotować dopóki ziemniaki trochę zmiękną.
- Następnie dodać starte ogórki (oraz jeśli lubimy bardziej kwaśną zupę to możemy dodać wodę ze słoika z ogórkami) i gotować jeszcze około 10 minut.
- Wlać dwie łyżki zupy do szklanki, dodać do niej śmietanę i wymieszać.
- Jeśli śmietana nie jest z lodówki to nie powinna się zważyć. Następnie zabielić zupę, wlewając zawartość szklanki do zupy.