Zupa pomidorowa z cebulą, czosnkiem i bazylią z grzankami

Szczegóły

Porcje

4

Czas

Godzina

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 1 Sztuka cebuli

  • 2 łyżki oliwy

  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

  • 1 Szklanka przecieru pomidorowego

  • 3 szklanek wody niegazowanej

  • 3 sztuki ząbków czosnku

  • 1 Łyżka śmietany 12%

  • 1 Łyżeczka pieprzu

  • 3 łyżeczki bazylii

  • 3 sztuki liści laurowych

  1. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać.
  2. Podgrzać oliwę w garnku oraz zeszklić je.
  3. Następnie dodać przecier, wodę oraz przyprawy.
  4. Gotować całość 20 minut.
  5. Dodać bazylię oraz śmietanę i jeszcze raz zagotować.
  6. Podawać z grzankami, najlepiej posmarowanym masłem czosnkowym z ziołami. 
Pycha!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.