Jarzynowa

Szczegóły

Porcje

4

Czas

30 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 1 Sztuka kostki rosołowej

  • 3 sztuki ziemniaków

  • 10 sztuk brukselki

  • 2 marchewki

  • 50 g fasolki szparagowej

  • 0,3 kalafiora

  • 1 korzeń pietruszki

  • 2 łyżki śmietany 12%

  • 2 łyżki mąki pszennej

  1. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki.
  2. Wstawić wodę z ziemniakami, porcją rosołową i obranymi i pokrojonymi warzywami, gotować do miękkości warzyw.
  3. Następnie wymieszać mąkę ze śmietaną i zabielić zupę.
Zupa jarzynowa starczy nam oczywiście na dłużej niż jeden dzień.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.