Sałatka z łososiem, fetą, rukolą, kiełkami, oraz oliwkami

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

łatwy

Składniki

  • 100 gram winogron

  • 100 gram koktajlowych pomidorków

  • 200 gram rukoli

  • 100 gram Kiełki rzodkiewki

  • 50 gram łososia wędzonego

  • 20 gram czarnych oliwek

  • 2 łyżki oliwy

  • 0,3 łyżeczki soli

  • 0,3 łyżeczki pieprzu ziołowego

  • 50 gram sera feta

  1. Uszykować dużą miskę, dodać do niej winogrona, oliwki, rukolę oraz kiełki rzodkiewki.
  2. Pomidorki pokroić na ćwiartki, łososia pokroić na plasterki, ser feta pokroić na kostkę i dodać wszystko do miski.
  3. Wymieszać oliwę z dwoma łyżkami wody solą i pieprzem i dodać do miski i wymieszać.
Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego! Do sałatki można dodać orzechy nerkowce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.