Gulasz z indyka z pieczarkami

Gulasz z indyka z pieczarkami

Szczegóły

Porcje

2

Czas

45 minut

Kaloryczność

średnia

Trudność

średni

Składniki

  • 10 łyżki kaszy jęczmiennej

  • 5 sztuk pieczarek

  • 1 Sztuka pomidora

  • 1 Sztuka cebuli

  • 0,2 łyżeczki przyprawy chili

  • 1 Łyżeczka ziela prowansalskiego

  • 200 gram Pierś z indyka

Gulasz z indyka z pieczarkami to niskokaloryczna potrawa na ostro z pomidorami, cebulą, chili, ziołami prowansalskimi i kaszą jęczmienną. Pysznie i zdrowo!
  1. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu
  2. Pieczarki pokrój w plastry, cebulę posiekaj
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę
  4. Dodaj do cebuli pieczarki i duś pod przykryciem przez 5 minut
  5. Mięso umyj i pokrój w kostkę i dodaj do patelni
  6. Całość duś do miękkości przez 15-20 minut
  7. Dodaj do patelni sparzonego, obranego ze skórki i podziabanego widelcem pomidora, dodaj przyprawy
Gulasz z indyka podawaj z kaszą. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.