Bardzo lekki krupnik ryżowy

Szczegóły

Porcje

2

Czas

30 minut

Kaloryczność

niska

Trudność

łatwy

Składniki

  • 3 łyżki białego ryżu

  • 3 szklanek wody

  • 2 sztuki ziemniaków

  • sól, pieprz

Lekki krupnik ryżowy, szczególnie polecam wtedy, gdy wracacie zmarznięci do domu. Gorąca zupka rozgrzewa i dodaje energii, a ponadto jest bardzo zdrowa. Mam wrażenie, że coraz mniej zup znajduje się w naszych jadłospisach. Warto byłoby to zmienić – zupki korzystnie wpływają na nasz organizm, a dzieci wprost je uwielbiają. Zupomanię czas zacząć. szczególnie w jesienno – zimowy czas. Krupnik ryżowy gotuje często w przypadku problemów żołądkowych, jako lekką zupkę, aby żołądek zaczął poprawnie pracować.
  1. Pokroić ziemniaki.
  2. Do garnka wlać wodę, wsypać ryż, sól, pieprz oraz ziemniaki.
  3. Całość ugotować.

The form you have selected does not exist.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *