Rewelacyjne mięsko z suszonymi owocami najlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnku Dobrej jakości wołowina – pokrojona w […]
Tag: Cebula
Gołąbki – Kapusta pekińska faszerowana mięsem drobiowym
Na początku należy ugotować według przepisu na opakowaniu ryż Następnie posiekać drobno czosnek, pokroić w cieniutką kostkę cebulę, posiekać natkę. […]
Papryki nadziewane mięsem drobiowym i czosnkiem
Na początku należy ugotować według przepisu na opakowaniu ryż oraz włączyć piekarnik na 200 stopni z włączoną górną i dolną […]
Pierogi z grzybami
Ciasto Wyrobione ciasto rozwałkować na około pół centymetra. Szklanką wykrawać krążki. Gdy ciasto będzie miało klejącą konsystencje, zrobić w nim […]
Śledź SALSA
Całe płaty śledzi moczyć w zimnej wodzie w misce około 2 godzin, aby ryba nie była zbyt słona. Umyć śledzie […]
Karp smażony
Umyć rybę, posolić i popieprzyć. Umyć cytrynę. Cytrynę i cebulę pokroić w talarki. Obłożyć rybę cebulą i cytryną. Przykryć rybę […]
Kapusta z grzybami
Kapustę odcisnąć od soku, pokroić, dolać pół litra wody, gotować godzinę. Pieczarki z cebulką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dołożyć pieczarki […]
Pyzy z mięsem drobiowym
Pyszne pyzy z mięsem na obiadek do tego surówka – biała kapusta z żurawiną. Polecam wszystkim moi bliscy zajadają się […]